Schoonmaken koeienhuid 

Voor het schoonmaken van een koeienhuid is het aan te raden groene zeep en water te gebruiken. Belangrijk is om de huid voorzichtig te behandelen, omdat hard schrobben haren kan doen loslaten en kale plekken kan veroorzaken. Dep vlekken weg en veeg de koeienhuid na het schoonmaken af met een schone doek en lauw water. Laat de koeienvacht goed drogen. Tot slot, gebruik een stofzuiger om de huid weer soepel te maken.

Onderhoud en Reiniging van Koeienhuid

Het onderhoud van een koeienhuid is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen op een laag zuigvermogen volstaat. Eventuele vlekken zijn doorgaans te verwijderen met een neutrale zeepoplossing. Voorkomen is echter beter, aangezien niet alle vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn.

Voorkomen van Vlekken

De haren van een koeienhuid nemen niet gemakkelijk vuil op, preventieve bescherming is in principe niet nodig. Mocht je dit wel willen, bespuit de huid preventief met leather en textile protector.

Verwijderen van Urinevlekken (Kat of Hond op de Koeienhuid)

Bij urinevlekken is het cruciaal om de huid eerst af te nemen met een oplossing van groene zeep en water. Daarna gebruik je een oplossing van 50% water en 50% schoonmaakazijn om de koeienhuid opnieuw af te nemen. Herhaal deze behandeling indien nodig of gebruik een textile refresher. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, is professionele reiniging wellicht de enige optie.

Onderhoud van Koeienhuiden

Regelmatig stofzuigen met een lage zuigkracht volstaat, maar na verloop van tijd kan de koeienhuid zijn natuurlijke glans verliezen en dof worden. Herstel dit door af en toe een beetje lederolie op een doekje te sprenkelen en dit met de haren mee op de vacht aan te brengen. Zo behoudt de koeienhuid zijn mooie glans en blijft de huid langer in goede conditie.

 

 

Koeienhuid vloerkleed - Koeienhuiden van Dutchskins
Koeienvel vloerkleed